tirsdag 5. juni 2012

Småspurv, kanoner og regnestykker

Jeg har tenkt på en kommentar mora mi la igjen på posten om bankgebyrer:

Jeg blir mer og mer sikker på at nå skyter du spuver med kanon. Den tida og de kreftene du bruker på dette, bør du kunne bruke til å tjene minst like mye penger.

Joda, bankgebyrer kan virke som en liten ting - spare 67 kroner i måneden, er det virkelig noe å jobbe for? Bankbytte er jo en stor jobb. Er det å skyte småspurv med kanon? 67 kroner kan virke som dårlig betaling for å bytte bank, jeg ser det. Å bytte bank krever en del tid - sjøl om jeg klarer meg med to timer til å gjøre research og å faktisk bytte bank, vil jeg nok også bruke like mye tid på å gjøre den nye nettbankløsninga brukervennlig - nye avtalegiroer og den slags tar litt tid å sette opp.

67 kroner delt på fire er under 17 kroner timen. Det ville vært en skrekkelig dårlig timebetaling om det skulle gjøres månedlig, men det skal det jo ikke: De fleste av oss bytter bank nokså sjelden. Jeg har gjort det to ganger i livet så langt, men la oss for ordens skyld gå ut i fra at jeg bytter bank hvert femte år - oftere blir det i hvert fall neppe. Gitt bankbytte igjen om fem år snakker vi ei timelønn på over 1000 kroner - over 4000 spart på bankbyttet totalt. Svært god bruk av tid, vil jeg påstå.

Dette er tanken bak at jeg har begynt i denne enden: Bli kvitt eller redusere de utgiftene som jeg har liten kontroll over i dagliglivet, men som dukker opp ofte. Det er derfor bankbytte, mobiltelefon og barnebidrag sammen med kutting av overforbruk har vært prioritert først.

Det er mye snakk om passive inntekter, og det er sikkert praktisk, men min påstand er at det er viktigere og ikke minst enklere å unngå passive utgifter. Godt betalt er det også.

2 kommentarer:

  1. Jeg bare legger meg flat, jeg. Sa mor.

    SvarSlett
  2. Neida, du hadde rett i at jeg kom til å få bruk for matte når jeg blei stor. Jeg trodde aldri helt på det, ikke når det kom til divisjon...

    SvarSlett