onsdag 18. april 2012

Bøker

To ting jeg har brukt alt for mye penger på de siste par åra: i-farta-mat og bøker. Kuren mot i-farta-maten er relativt enkel: Fantastiske matpakker. Den mot bøker er litt verre. Jeg har kjøpt mer enn jeg har lånt av lesestoffet mitt de siste par åra.

Jeg liker å eie bøker. Jeg liker at de står i bokhylla mi. Jeg liker å tenke at folk veit noe om hva jeg leser, sjøl om jeg veit at det de egentlig ser er hva jeg leser i den fasen der jeg har hatt råd til å kjøpe bøker. Også har jeg blitt bortskjemt med netthandel. Jeg har handla på the BookDepository, og det er alvorlig billig. Klart jeg har råd til å kjøpe den boka!

Vel, hadde. Det er åpenbart at jeg ikke kan fortsette sånn. En av de første tinga jeg tenkte da jeg så hvor lite jeg hadde å rutte med framover var nettopp at oi, der ryker bokinnkjøpene mine.

Så jeg har en ny regel: Sjekk biblioteket før jeg kjøper noe. Biblioteket vil for meg si Drammesbiblioteket og universitetsbiblioteket. Jeg vil ikke helt la være å unne meg sjøl bøker, men et kjapt søk forteller meg at Drammensbiblioteket har inne fem bøker på engelsk av Margaret Atwood som jeg ikke har lest enda, og to som jeg gjerne leser igjen (jeg leser ikke gjerne oversettelser).  Neida, de har ikke alt, men de har noe. Det er ikke alltid nødvendig å eie en bok, sjøl om det føles bra.

3 kommentarer:

 1. Og venner! Jeg har utlånbare papir- og ebøker.

  SvarSlett
  Svar
  1. Poeng! Låning er fint og viktig, mer av det. Jeg er jo god på å låne ut...

   Slett
 2. Bookcrossing i Oslo: http://bokmerker.org/?p=6003

  SvarSlett